Mijn master insecten blog

Wiki Article



De solitaire voor vormt bestaan nest in o.a zand, leem en klei, in kruimelige voegen betreffende oude muren, oud hout, verlaten slakkenhuisjes, gallen, in plantenstengels van onder andere braam, vlinderstruik, bamboe en riet, in kevergangen en in boorgaten. En daar zit meteen juist het geval. Door de drang om allemaal op te ruimen is er een groot tekort met nestgelegenheid. Zo laten we doch weinig personen plantenstengels in hun tuin liggen, geraken akkergrenzen niet verdere omheind met struiken en slopen we antieke muurtjes, schuurtjes en gebouwen.

Solitaire bijen beschikken over het ingewikkeld
Een bijenhotel, opwindend en zeer nuttig!
Jouw kunt een solitaire bij verder helpen te overleven door ons bijenhotel in je tuin te hangen. Dit kan zijn een lust teneinde te gadeslaan hoe de diertjes druk wegens het bijenhotel “haken” om de beste locatie te ontdekken. Maar verder al zie je ze ook niet, het bewijs dat bijen toepassing hebben geschapen aangaande jouw bijenhotel kan zijn goed te merken; de ingangetjes zijn in no-time dichtgemetseld! Bang wegens steken hoef jouw ook ook niet te bestaan. Solitaire bijen hebben een angel wegens hun verdediging, doch deze kunnen een menselijke huid ook niet doorboren. Veilig vanwege je, jouw kinderen en je huisdieren.

Die webwinkel wordt uitgebreid betreffende ons webwinkel. Binnenkort kun je hier je bijenhotel aanschaffen, ofwel daar 3 tot persoonlijk specificaties op maat laten maken.

Bijenhotel schoonmaken en bewaren


Commerciële middelen en de vele websites vervaardigen dit gebruik betreffende ons bijenhotel immers enorm eenvoudig. Koop of maak daar ons, monteer hem ergens in jouw tuin, terras of balkon en bekijk betreffende ons afstandje op welke manier een bijen daar gebruik betreffende maken. Dit ook niet opvolgen over onderstaand advies zal bijna gevleugelde absoluut leiden tot teleurstellingen of zelfs dode bijen.

Dit verzorgen en schoonmaken met dit bijenhotel is heel essentieel. Dit voornaamste van het bijenhotel is dat het eenmaal ieder jaar dien geraken schoongemaakt. Al die dode poppen en rommel is eruit gehaald en schoongemaakt teneinde aansluitend in de tweede jaar de boel goed op orde te hebben. Doe jouw het ook niet vervolgens zal je bijenhotel besmet raken met parasieten, waardoor jouw slechts doch dode bijen ontvangt.

Nadat de bijen uit het hotel bestaan gekomen, maak jouw een gaten ordelijk of verwijder je het riet. Allemaal dien leeg en ordelijk zijn voordat nieuwe bijen eieren kunnen leggen. Bewaar dit logement in de herfst op een koele, pluizige en betrouwbare plaats. Hang hem in het vroege voorjaar retour.

Enkele lieden maken in de winter weet dit riet opgeruimd en halen de cocons eruit waardoor ze gemakkelijker op te bergen bestaan. Dan mag dit bijenhotel klaargemaakt worden voor dit voorjaar.

Mede dit werk beseft je waarom ze dit een “herberg” benoemen!

Report this wiki page