Mijn super insecten blog

Wiki Article



Een solitaire bij maakt bestaan nest in o.a zand, leem en klei, in kruimelige voegen over oude muren, oud hout, verlaten slakkenhuisjes, gallen, in plantenstengels over onder andere braam, vlinderstruik, bamboo en riet, in kevergangen en in boorgaten. En daar zit meteen juist het geval. Via onze drang teneinde alles op te ruimen kan zijn daar een omvangrijk tekort aan nestgelegenheid. Zo laten wij doch weinig personen plantenstengels in hun tuin liggen, worden akkergrenzen ook niet meer omheind met struiken en slopen we oude muurtjes, schuurtjes en bouwwerken.

Solitaire bijen hebben het moeilijk
Een bijenhotel, opwindend en bijzonder nuttig!
Je kunt een solitaire voor opweg helpen te overleven via ons bijenhotel in je tuin te haken. Dit kan zijn een lust om te opmaken hoe de diertjes druk vanwege dit bijenhotel “haken” om de eerste plek te vinden. Doch verder al zie je ze ook niet, dit bewijs het bijen gebruik hebben geschapen over jouw bijenhotel is goed te gadeslaan; een ingangetjes bestaan in no-time dichtgemetseld! Bang voor steken hoef je tevens ook niet te bestaan. Solitaire bijen beschikken over ons angel voor hun verdediging, maar deze kunnen de menselijke huid niet doorboren. Veilig meer vanwege je, jouw kids en jouw huisdieren.

Die webwinkel wordt uitgebreid met een webshop. Binnenkort kun je hier je bijenhotel aanschaffen, of er 4 tot eigen specificaties op maat bestellen.

Bijenhotels schoonmaken en bewaren


Commerciële middelen en een heleboel sites produceren dit toepassen over ons bijenhotel immers enorm eenvoudig. Bestel of maak er ons, monteer hem ergens in jouw achtertuin, terras ofwel hier balkon en bezoek betreffende een afstandje hoe de bijen daar toepassing van maken. Dit niet opvolgen betreffende onderstaand advies gaat zo goed als echt bijdragen tot teleurstellingen of zelfs dode bijen.

Dit verzorgen en schoonmaken met het bijenhotel is erg essentieel. Dit belangrijkste betreffende het bijenhotel kan zijn het het eenmaal ieder jaar dien worden schoongemaakt. Alle dode poppen en rommel is eruit gehaald en schoongemaakt ga naar teneinde aansluitend in de 2e jaar de boel goed op orde te beschikken over. Doe jouw dit ook niet dan gaat je bijenhotel besmet raken betreffende parasieten, zodat je enkel doch dode bijen ontvangt.

Nadat een bijen uit dit herberg zijn gekomen, maak jouw de gaten schoon ofwel verwijder je dit riet. Allemaal moet leeg en proper zijn voordat andere bijen eieren gaan leggen. Bewaar dit logement in de herfst op ons koele, droge en betrouwbare plaats. Hang hem in dit vroege voorjaar terug.

Enkele lieden maken in een winter al dit riet opgeruimd en halen een cocons eruit opdat ze gemakkelijker op te bergen bestaan. Dan mag het bijenhotel klaargemaakt geraken vanwege dit voorjaar.

Mede het werk weet jouw waarom ze dit ons “logement” benoemen!



Report this wiki page